Hur påverkar Vaping ögonen?

Vaping har blivit vanligt, gå ner på gatan är normalt att passera minst en person vaping. I 2014, 12,6% av amerikanska vuxna sade att de hade provat en e-cigarett minst en gång i sitt liv, och populariteten av vaping har bara ökat sedan dess. Vaping och e-cigaretter marknadsförs ofta som ett hälsosammare alternativ till traditionella cigaretter, men är de? En 2015-studie gick så långt som att säga att e-cigaretter är 95% mindre skadliga än traditionella metoder för rökning. Ett ökande antal sjukhus unga vuxna som gör vaping utmana påståendet att det är verkligen säkert. Hälsa och statliga myndigheter börjar uttrycka sin oro. Med vanlig ejuice eller evätska så som Nasty Shisha, Nitros Cold Brew e-juice, Ossem, Pacha Mama, Porn Series Ejuice, Riot Squad, SadBoy, Savage & Senses har vanlig ejuice. Dessa är inte lika farliga för dina ögon.

Diskussionen om vaping har fokuserat nästan helt på hur lungorna påverkas. Nu frågar vissa ögonläkare, vilken inverkan har vaping på ögons hälsa?

Exponering för rök av något slag kan påverka ögonen negativt. Vaping är fortfarande ny nog att inte känna till de långsiktiga effekterna under en tid. Ett problem är dock att nikotinhalten i ångor inte regleras i den utsträckning som traditionella cigaretter är. Och det är redan känt att nikotin orsakar biverkningar, inklusive förträngning av eleverna och minskning av synlig retinal aktivitet https://vape.se/.

Tillsatsen av artificiella smaker och kemiska tillsatser kastar fler variabler i blandningen, vilket orsakar ögonirritation och orsakar lungtoxicitet. Överdriven exponering har orsakat kronisk torr ögonsjukdom (DED) och äventyrar immunsystemet i hela ögat. En ny studie visade förhållandet mellan vaping, torra ögon och dålig tårkvalitet. Med andra ord: vaping kan torka ögonen och försvaga kroppens förmåga att återfuka ögat med friska tårar.

Ecigaretter.se, Peoplesmoker.se, VapeSweden.se, dk.vape.se & Jooz.se strävar man efter att ge den bästa övergripande ögonhälsan för våra grannar i Sverige. Vår filosofi omfattar förebyggande hälsa, såsom förståelse och undvika potentiella faror i din miljö, såsom vaping. Om du eller en älskad upplever obehag, suddig syn eller andra synsymtom, schemalägga ett möte idag! Vår vänliga personal har årtionden av erfarenhet av att korrekt diagnostisera och behandla flera ögonförhållanden medan du behandlar dig som din familj!

Källor: Bab, Alla Bolag, Trustpilot, Wikipedia, Försvarsmakten, Polisen, Twitter, Facebook, Instagram, Hitta, Eniro.